Dimecres, 12 De Desembre De 2018
Pl. Homenatge a la Vellesa, 1, Maldà - 25266
Telèfon: 973330045
Fax:

Lo rebost de la padrina

19/05/2015

Plantes Aromàtiques/RemeieresTimó pel guisat, espernallac pel mal de panxa, plantatge contra les picades d'insectes: les plantes aromàtiques o remeieres són de les poques plantes espontànies del nostre entorn que encara es fan servir a la llar. Són vegetals característics del paisatge mediterrani que han desenvolupat estratègies excepcionals per a adaptar-se a les condicions de sequera de zones com la nostra. Per això tenen olors, gustos i propietats ben marcats, i sovint han adquirit un lloc important a les llegendes i la mitologia.

Si encara fem servir algunes d'aquestes plantes, la majoria dels seus usos i coneixements sestan perdent. Queden pocs pastors i ja no hi ha curanderos. Els pagesos han oblidat moltes de les maneres tradicionals de curar-se i la feina dels herbolaris és cada dia més difícil, degut a la pressió de la indústria farmacèutica. Prenem tot tipus de medicaments sintètics, però no hem d'oblidar que molts d'ells provenen de plantes, i que de vegades podríem anar directament a buscar-les.

En aquesta ruta podreu (re)descobrir cinc plantes aromàtiques o remeieres, fàcils de trobar i d'identificar, i que han sigut importants en el dia a dia de Maldà.
Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web